Store finder
9 ADIMDA KENDİ STİLİNİ BUL!

Kendini tanıyarak oluşturduğun kombinlerinle stilini etrafına yansıtabilirsin. “Tarzına imzanı at” terimi moda kulislerinde en çok kullanılan kalıplardan biridir, ama gerçekten bu terimin anlamını biliyor muyuz? Öncelikle, kendi stilini keşfetme fikri ağırlıklı olarak, ünlü kişiler arasında kullanılmaya başlanan bir terimdir. Moda konusunda ikon olmak isteyenler, aynılıktan çıkıp farklı olmaları gerektiğinin farkında olanlardır. Olsen ikizlerinin binlerce fotoğrafına baktığımızda, Alexa Chung ve Olivia Palermo’nun bu görünüme ulaşabilmek için uzun bir zaman geçirdiklerini, kendilerini keşfettikten ve mutlu hissettikleri şekilde giyindiklerinden sonra, stillerine mutlulukları ile imza attıklarını görmekteyiz.

 

Her sabah gardırobunuzu açtığınızda aynı şeyleri görmekten sıkıldıysanız, hepsi sizin için sadece birer elbise, t-shirt, pantolonsa ve yeni bir şeyler denemek istiyorsanız, yazının devamını dikkatlice incelemenizi öneririm. Dolabınızda gördüklerinizi daha çok beğenmenizi sağlayacak bazı basit adımları sunacağım size. Öncelikle, vücudunuzun şeklini bilmeli ve buna uygun giyinmeyi öğrenmeliyiz. İşte o zaman kendini daha güvende hissedeceğin kıyafetleri tercih etmeye başlayabilirsin. Bilmek, kabul etmeyi devamında getirdiği için, kusur gibi gördüğün her şey senin için artık seni tamamlayanlar olacaktır. Her insan güzeldir ve sende güzelliğine eş değerlilikte kıyafetleri seçip, güvenle hayata dahil olabilirsin. Kendini kabul ederek, varlığını hissettirdiğin için diğer adımlara geçebiliriz.

 

1. VÜCUT ŞEKLİNİ TANI

En önemli şey, vücut yapını iyi tanıyıp, seninle eşleşmeyen parçaları seçmeyerek, komik olmaktan kaçınmaktır. Vücudunuzu iyi tanıyabilmek adına akıllı vücut şekli hesaplayıcısından yardım alabilirsiniz. Peki akıllı vücut şekli hesaplayıcısı nedir? Vücut şeklinizi hesaplamak için, bir mezura yardımı ile omuz, göğüs, bel ve kalça bölümünüzü ölçmeniz gerekmektedir. Ölçümler arasındaki farklara göre, çay bardağı, üçgen, ters üçgen, elma, dikdörtgen gibi farklı vücut tipleri çıkmaktadır. Kendine bu ölçümü yaparak öncelikle hangi vücut tipinde olduğunu bulabilirsin. Unutmamalısın ki, bu biraz yüzleşme gibi olabilir. Yanında hep dürüst insanları barındır. Aynalardan ve kameralardan kaçma. Kendi siluetine benzer ünlü kişileri de takip etmeni öneririm. Böylece kendin hakkında fikir almak için daha fazla görsele sahip olabilirsin. Ve insan yanında birileri olduğunu hissettiğinde, kendi varlığının farkına daha kolay varır. Çünkü, mutludur.

 

2.STAR PARÇANI BUL

Birçok moda ikonunun kendilerine ait bir stil imzaları bulunmaktadır. Örneğin, dramatik siluetler dediğimizde kilometrelerce uzaklarda olan Olsen ikizleri aklımıza gelir.  Güneş gözlükleri dediğimizde ilk akla gelenlerdendir, Anna Wintour.  Kendi çevrenizde, adınız geçtiğin de ilk kendiniz sonrada size ait bir objenin akıllarına gelmesini isteyebilirsiniz. Bu bir renk, bir aksesuar, yanınızdan ayırmadığınız bir parça olabilir.

3.GİYMEKTEN MUTLU OLACAĞIN PARÇALARI, DAHİL ET HAYATINA

Başarılı bir stil imzası atabilmek için, seçtiğiniz parçaları yıllarca kullanmanız ve sizinle anlam kazanmalıdır. Bu nedenle doğru parçayı seçtiğinize emin olmalısınız. Çünkü o seçtiğiniz parçayı, uzun yıllar taşıyacaksınız ve bu taşımaktan mutlu olduğunuz bir parça olmalıdır. Bir numaralı dolap düzenleme püf noktası, düzenli bir sistem yaratmaktır. Gardırobunuzu düzenlerken, her kategoride ki ürünleri ayrı bölümlerde sıralamanızı tavsiye ederim. Birbiriyle uyumlu parçaları, simetrik bir şekilde düzenlediğinizde, dolabınızın karşısına geçip gözlerinizle kıyafetlerinizi incelemeniz bile, kolaylıkla kombin yapmanız için size yeterli gelecektir. Örneğin, o çok sevdiğiniz yüksek bel kot pantolonlarınızı kombinleceğiniz, bluz, t-shirt, gömlek ve aksesuarları üzerinize giymeden zihninizde bir araya getirebilirsiniz.

 

4.DUYGU DURUMU KOLAJI HAZIRLA

Bir editör püf noktasını size sunmak isterim. Kıyafetler aslında, ruhumuzun kumaşlarda zuhur bulmuş halidir. İlk bakışta, belki sadece pantolon ya da elbise gibi baksak da durum bambaşkadır. Ruh halimiz her zaman giyim stilimizi yansır. Herkes zamanında yaşamıştır bu durumu. Bir gün uyandığımızda elimiz hep koyu renkli ve hiçbir detayı olmayan kıyafetlerimize gider. O gün olabildiğince gizlenmek isteyen bir halde uyanmışızdır ve onları giydiğimizde ruh halimizi pekiştiririz. Başka bir zaman gözlerimiz direk, rengarenk, cıvıl cıvıl elbiselerimizi arar. Takılarımızı üstümüzden eksik etmeyiz. O gün mutlulukla uyanmışızdır ve bu mutluluğu herkese yaymak isteriz.

En başta fiziki gerçekliğimizi tanımış ve onunla yüzleşmiştik. Şimdi, ruhumuzun derinlerini tanıma ve kendimize farkındalığımızı artırma zamanı. Bunu daha kolay yapabilmemiz adına, bir duygu durumu tahtası hazırlayabiliriz. Daha önceden farklı zamanlarda çekinmiş fotoğraflarımızı kolaj yaparak, bir görsel oluşturabiliriz kendimize. Bunun için, belli bir süre evden çıkmadan önce her gün bir fotoğrafınızı çekmenizi öneririm. Bu çektiğiniz fotoğrafları birleştirerek, kendi duygu durum kolajınızı yaratabilirsiniz. Kendinizi çok farklı bir açıdan keşfedeceksiniz, buna emin olabilirsiniz.

 

5.SANA AİT OLMAYAN GİYSİLERDEN KURTUL

Gardırobunuzu düzenlerken, sizi iyi hissettirmeyen tüm parçalardan kurtulun. Genelde bizler, eşyalarımızdan zor ayrılırız. Bunu şuraya gidersem giyerim, bunu zayıflayınca giyerim dediğimiz birçok kıyafeti dolabımızdan ayırmayız. Artık onlardan kurtulma ve dolabımızı temizle zamanı. Hepsini bir yere toplayıp, gerçekten ihtiyacı olan insanlara ulaştırdığımızda, önce dolabımız sonra ruhumuz arınacaktır.

Bazen hiç giyemeyeceğimiz parçaları alırız. Takip ettiğimiz kişilere özenip, onların giyindikleri parçaları toparlarız. Örneğin, her bloggerın sayfasını incelediğimizde, hepsinin Gucci t-shirt giydiğini görüp, belki bizimde o t-shirtten giymemiz gerektiğini düşünebiliriz. Sadece moda olduğu için aldığımız bu kıyafet bizi yansıtmayan bir parça olduğunda, dolapta giyilmeyenler arasında kendisine yer bulacaktır. İşte bu parçalardan artık kurtulun.

 

6.RENGİNİ BUL

Artık kendi siluetinizle uyumlu kıyafet kesimlerini buldunuz. Şimdi sıra renklerde. Renk seçimlerinde özellikle ten renginizden yardım alabilirsiniz. Renkler, daha iyi görünmeniz adına çok önemlidir. Bazı renkler vardır ki, onu giyindiğinizde daha canlı görünürsünüz ama bazı renkler vardır ki sizi daha solgun ve cansız gösterir. Güçlü bir ruj, birçok tonun giyilmesinde yardımcı olan bir unsurdur

 

7.KENDİ STİL İKONUNU BUL

Kendinize bir stil ikonu bulmanızı öneririm. Hem fizikken hem ruhen hem de renk olarak     kendinizi tanıdıktan sonra, geriye sadece ruh ve fizik eşiniz olan stil ikonunuzu bulmak kalmıştır. Yalnız unutmamanız gereken bir şey var. Onları örnek al ama taklit etme.


8.DOLABINI DÜZENLE

Kişisel stilinizi sağlam bir şekilde yaratabilmeniz, muntazam bir şekilde düzenlenmiş gardıroplardan geçmektedir. Bir uzmana göre, tasarım kapsül gardıropları en fazla 50 parçadan oluşmalıdır. Gereksiz parçalardan ayrılmış, sadece sizi ve birbirini tamamlayan parçalar ile düzenlenmiş bir dolap.

 

9.ÜNİFORMA KURALININ DIŞINDA KALMA

“Üniforma” sözcüğü çok sıkıcı bir tabir gibi gelse de herkesin dolabında bu tabire uyan birkaç parçası olmalıdır. Üniforma deyince, direk aklımıza takım kıyafet ve herkesin giydiği aynı giysi gibi terimler gelir ama bir diğer anlamı ise, bir kişiyi çoğu zaman aynı stilde görmektir. Bir noktadan sonra, o kişiyle tanımlanır bu stil. Örneğin; Lucy Williams genellikle kot pantolon, beyaz t-shirt ve kısa botlar giymektedir. Bu onun yalınlığının yansımadır. Bizlerde, stil anahtarımızı tasarlarken, birkaç tane böyle kombinler yaratabilirsek, bulunduğumuz her ortamda kendi stil imzamızı atmamızı kolaylaştırmış oluruz. Ayrıca bu kombinleri farklı aksesuarlarla bambaşka stillere dönüştürebiliriz. Hem de” bugün ne giysem, giyecek hiçbir şeyim yok” dediğimiz günlerde bizi kurtaran parçalarımız olacaktır. Artık onlar bizim için, bir kıyafet değil bizim kumaşlara yansımış halimizdir. Stilimizle attığımız imzadır.

 

rg_frigo