Store finder
OKUL KIYAFETİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Velilere ‘Okul Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Etmeli?’ şeklinde bir soru sorduğumuzda birbirinden farklı cevaplar alsak da genelde bir kaç başlık altında toplayabiliriz.

 

1.Okul Kıyafetlerinde Kalite;

Okul kıyafetleri alırken veliler kıyafetlerin kaliteli olmasını istiyor. Ürünlerin genellikle pamuk ve yünlü olmasına dikkat ediyor. Veliler genellikle okul kıyafetlerini alırken dokunarak kalitesini inceliyor. Ürün yeri güzelmiş bunun yeri iyi değil şeklinde kalite kontrolü yapıyorlar. Ona göre kendilerince en iyi kaliteli ürünü satın alıyorlar. Polyesterli ürünlerden sağlıklı olmadığı için kaçınıyor. Okul kıyafetlerinde örme grubunda tişörtler, kapşonlu sweatshirtler, eşofmanlar tercih ediliyor. Dokuma grubunda kanvas pantolonlar, şortlar ve kız öğrenciler için etek ve şort etekler tercih edilmektedir.

 

2.Okul Kıyafetlerinde Fiyat;

Elbette veliler öğrencilerine kıyafetleri alırken yedekli aldığı için okul kıyafetlerinin uygun fiyatlı olmasını istiyor. Kaliteli ürünleri olabildiğince makul fiyatlara satın almak istiyor. İlkokul öğrenci kıyafetleri oldukça çeşitli ve yedekli alınmak zorunda olduğu için veliler etiketlere dikkat ediyor. İlkokul okul kıyafetleri alırken bahar ve yaz mevsimi için en az 3-4 adet tişört, spor şort, eşofman altı ve pantolon alınmaktadır. Kış mevsimi için ise kapşonlu sweatshirt, fermuarlı ceketler ve kazaklar tercih edilmektedir.

 

3.Okul Kıyafetlerinde Konfor;

Öğrencilerin okula giderken haftanın beş(5) günü üzerinden çıkarmayacağı kıyafetlerin kullanımı kolay ve rahat ürünler olması gerekiyor. Çocukların kolay  giyip çıkartması ve giydikten sonra da çocuğun içinde olabildiğince rahat etmesi ve öğrenciyi sıkmaması oldukça önemlidir. Geçmişte okul kıyafeti olarak gömlek, pantolon ve takım elbise giyilirken oldukça konfordan uzak ve veliler için de ütülenmesi, yıkanması oldukça zor ve meşakkatli ürünlerdi. Şimdi ise öğrenciler daha çok üzerinde okulunun armasının olduğu tişört, eşofman altı, kanvas veya kot pantolon, polo tişört, kapşonlu sweatshirt ve benzeri günlük kıyafetlerine yakın okul kıyafetleriyle okullarına gitmektedir. Öğrenciler ve veliler bu durumdan oldukça memnundur.

 

4. Okul Kıyafetlerinde Dayanıklılık ve Çeşitlilik;

Okul kıyafetlerinin dayanıklı ve çok çeşitli olması velileri rahatlatmaktadır. Öğrencileri için yedekli farklı ve renkli kombinler oluşturarak onların okula gitmekten zevk alacağı ortam oluşturmaktadır. Dayanıklı diz yapmayan pamuklu kumaşlar ile velilerde öğrenciler de mutlu olacaktır. Bahar ve yaz aylarında pamuklu ince tişörtler çocukların daha az terlemesini ve serin tuttuğu için ideal seçenekleri oluşturur.

rg_frigo